Sunday, April 12, 2009

Sabun Ajaib EUMORA (European Moor With Algae)

Berminat Untuk Mencuba & Cantik Bersama?
Demonstrasi Hanya Dalam 3 Minit !!!


Walau Di Mana...
Biar Kami Perkenalkan...


Sabun atau Bar Ajaib EUMORA adalah satu produk terbaru yang tidak asing lagi di negara kita di mana sumber bahan asasnya adalah dari Austria. Bar serbaguna ini mengandungi bahan aktif semula jadi untuk merawat dan menjaga kesihatan kulit. 'Moor' adalah perubatan tradisional digunakan di kebanyakkan tempat di Eropah Tengah sejak berkurun lama.


Semenjak 60 tahun ke
belakangan ini, telah kerap dibuat penyelidikan klinikal ke atas terapi 'Moor' dan telah dibuktikan bahawa 'Moor' sememangnya adalah satu kaedah yang mengaplikasikan bahan semula jadi terbaik untuk merawat kulit terutama kulit muka.

Disebabkan itulah maka ratusan pakar perubatan di Eropah mengguna dan memperakukan perubatan secara 'Moor' ini.

Herba dan Nutrien yang terkandung dalam Bar ini terhasil dari gabungan ratusan herba, bahan organik, hormon tumbuhan, antibiotik semula jadi dan lain-lain bahan semula jadi yang bercantum untuk mengeluarkan satu bahan ajaib yang pekat dan kaya dengan bahan-bahan organik semula jadi yang digelar sebagai 'Moor'.


Bahan-bahan organik semula jadi inilah yang menganugerahkan 'Deep Moor' suatu keajaiban therupatik dan wajah menjadi lebih muda serta dapat merawat penyakit. Sesungguhnya banyak penyelidikan secara klinikal telah membuktikan bahawa 'Deep Moor' pantas menyerap ke kulit dan berkemampuan menjadi sebagai terapi holistik keseluruhan sistem tubuh.

Heilmoor Clay adalah sejenis lumpur yang terhasil daripada gabungan ratusan herba, bahan organik, antibiotik yang semula jadi, hormon tumbuhan dan banyak lagi.


The Sensational Moor facial bar, infused with HmA Factor (Hydration MicroAlgae), formulated and 100% imported from Europe. Suitable for everyday use and all skin types, EumorA simply cleans, actively tones and moisturizes skin for a brighter, refreshed result.
EUROPEAN INGREDIENTS

HYDRATION MICRO ALGAE FACTOR -HmA
HmA (MicroAlgae factor) is formulated from a world-renowned pharmaceutical patent by a European company, derived from microalgae cultivated in the Hawaiian fresh water lakes. It includes a component that is similar to the structure of hyaluronate 3D mesh structure, which aids in moisture absorption.

HmA is an unique concentration of natural active ingredients, extracted from the essence of MicroAlgae. It is an effective hydrating agent and can help in strengthening the mechanisms of skin defense. It has deep and lasting moisturizing effects while strengthening the defense qualities of the skin barrier, thus giving extraordinary softness and brightness. In addition, HmA is rich in Vitamins B1, B2, B12 and niacin which can increase the skin’s energy and protect the skin to stay away from all kinds of pressure. With its absolute compatibility with the skin, it doesn’t irritate, and provides moisture for all types of skin in all climate.

Moor
Moor is a rare form of nutrient-rich peat created by the gradual transformation of herbs, plants & flowers which have been permanently submerged under water or underground. Free from the decaying effects of oxygen and in the correct climatic and biological conditions, the plant matter undergoes a ‘ripening’ transformation process over thousands of years to produce a homogeneous dark substance called Moor.

During this ‘ripening’ process, all the substances within the plants are retained in the Moor, resulting in a herbal complex with wonderful therapeutic properties. For the past 60 years, a wealth of clinical studies conducted on Moor therapy has confirmed that Moor does posses a wide range of beneficial properties. In fact, hundreds of European physicians now use and recommend Moor treatments.

Therapeutic Properties of Moor revealed from research conducted throughout Europe over the past 50 years. :

Bio-Available
(Easily absorbed by the body) The substances present are in colloidal and bivalent form, thus they are small enough to be easily absorbed by the system.

Antiseptic
The moor contains lignin and bitumen, both of which contains high proportions of phenol substances and these acts as natural antiseptic

Detoxifying
The high proportion of humic acid and other humus substances enables the moor to both draw and absorb toxic substances trapped in the tissues. Detoxification is widely recognized as an important component of health care maintenance and anti-aging.

Anti-Inflammatory
Moor has consistently been found to exert an anti-inflammatory effect on irritated or inflamed tissues.

Ion-Exchanging
The presence of humic acids also causes an exchange reaction in which harmful positive ions in the tissues are replaced by revitalizing negative ions present within the moor.

The Moor has been clinically tested and found to be naturally hypoallergenic and to be able to harmonize with and benefit any skin type, eliminating the need for many different types of creams.

INSTANT RESULTS
Just add clean water to create a thick lather, apply gently onto skin, leave on for 2 minutes or more, rinse off with water. Enjoy the effects of the conditioned skin as it continues throughout the day. YES, it’s THAT easy!

NOW EVERYONE CAN HAVE BEAUTIFUL SKIN
THE ANSWER IS ONLY USING ONE PRODUCT..:: EUMORA MIRACLE BAR ::..
●European Ingredients ●Hydration MicroAlgae Factor ●Instant Results!
The finished product is not tested an animals and has no animal content


Cara Penggunaan Bar EUMORA


  • Basahkan muka dan kemudian basuh tangan, gosok eumora bar sampai keluar buih yang agak pekat ( seperti krim).
  • Tepekkan buih sabun ditempat seperti jerawat, eyebag @ tempat yg bermasalah.
  • Sapukan baki buih ke seluruh kawasan muka dan di belakang leher.
  • Biarkan 3 minit dan cuci. (Kiraan 3 minit bermula selepas sapuan buih eumora di muka selesai).
  • Jangan lap dan biarkan kering sendiri atau tekapkan dengan menggunakan tuala bersih. Perhatian !!
  • Sesuai untuk 2x sehari (pagi dan malam).
  • Tidak perlu gunakan apa-apa produk selepas itu. Jika kulit terasa kering, boleh kurangkan penggunaan kepada 2 minit.
PERINGATAN!! : SELEPAS GUNA EUMORA TIDAK PERLU GUNA CLEANSER & TONER LAGI KECUALI MOISTURIZER, SUNBLOCK & FOUNDATION BOLEH DIGUNAKAN (yang tidak mengandungi AHA / bleach).


NOW EVERYONE CAN HAVE BEAUTIFUL SKIN
THE ANSWER IS ONLY USING ONE PRODUCT..:: EUMORA MIRACLE BAR ::..
●European Ingredients ●Hydration MicroAlgae Factor ●Instant Results!
The finished product is not tested an animals and has no animal content

Soalan -soalan Lazim (FAQ)

Soalan - soalan lazim (FAQ) :

S: Bolehkah sabun EUMORA digunakan oleh bayi dan kanak-kanak?
J: Sabun EUMORA boleh digunakan oleh semua peringkat umur dari bayi hingga dewasa kerana sabun EUMORA mempunyai pH yang nuetral dan selamat digunakan.

S: Apakah kelebihan lain menggunakan EUMORA?
J: Selain untuk penjagaan muka, sabun EUMORA adalah sabun kesihatan ‘All-In-One’ yang boleh digunakan untuk penjagaan dari hujung rambut hingga hujung kaki (head-to-toe). Anda boleh guna sabun EUMORA sebagai shampoo rambut, merawat masalah kulit dan mencuci seluruh badan.

S: Sabun EUMORA diperbuat dari bahan apa dan adakah dari bahan-bahan yang halal untuk kegunaan masyarakat yang beragama Islam?
J: Sabun EUMORA terhasil daripada bahan pemberian/hadiah dari alam semula jadi dan ratusan herba, bahan organik, hormon tumbuhan, antibiotik semula jadi dan bercantum untuk mengeluarkan satu bahan yang pekat dan kaya dengan bahan-bahan organik semula jadi iaitu ’Moor’. Bahan-bahan organik semulajadi inilah menjadikan ’Deep Moor’ suatu keajaiban therupatik dan wajah menjadi lebih muda serta dapat merawat penyakit. Oleh kerana bahan semulajadi ini maka sabun EUMORA selamat digunakan, suci dan bersih.

S: Kenapa sabun EUMORA mudah dan pantas meresap kedalam kulit kita?
J: Moor yang terkandung di dalam sabun EUMORA telah dikaji dan terbukti bahan ini akan meresap secara mudah kedalam kulit dan tisu, serta kukuh dan kulit akan neutral (natural PH balance) dan menambahkan kelancaran darah kedalam kulit. Sabun EUMORA menggunakan kaedah gabungan unik ‘Moor’ dan faktor Hma (algae) dan kaya dengan herba dan nutrien bergabung dengan kaedah nano yang sangat halus membolehkan bahan-bahan semulajadi menyerap dengan pantas ke dalam lapisan kulit.

S: Adakah sebarang kerosakan muka atau pengelupasan berlaku sekiranya saya guna produk ini?
J: Pengelupasan sebenarnya adalah proses detox (pembuangan toksik dari dalam kulit) selepas memakai sabun EUMORA dan proses ini tidak kronik. Pengelupasan ini tidak jelas kelihatan dan hanya anda yang akan rasa.

S: Apakah kesan yang paling baik sabun ini boleh membantu bayi?
J: Sabun EUMORA sangat berguna dan membantu ruam lampin, gatal-gatal kulit dan mandian untuk bayi.

S: Adakah sabun EUMORA ini boleh digunakan oleh lelaki dan wanita?
J: Ya. Sabun EUMORA boleh digunakan oleh lelaki dan wanita termasuk bayi, kanak-kanak dan ibu-ibu yang mengandung.

S: Berapa lamakah kesan parut, kusam atau lebam boleh dihilangkan?
J: Bergantung kepada cara dan bilangan penggunaan produk ini, sekiranya anda menggunakan sabun EUMORA dengan kerap dan konsisten maka kesan-kesan akan pudar dan hilang dengan cepat.

S: Bagaimanakah cara-cara menggunakan sabun ini untuk masalah kulit dan badan berbau?
J: Gunakan sabun EUMORA ini untuk mandi dan cuci bahagian-bahagian yang mempunyai masalah tersebut. Anda juga boleh gunakan sabun ini untuk mencuci bahagian ketiak dan biarkan selama 3-5 minit dan bilas. Anda akan dapati bahagian ketiak dan badan tidak akan berbau lagi dan tidak perlu menggunakan deodorant.

PERINGATAN!! : SELEPAS GUNA EUMORA TIDAK PERLU GUNA CLEANSER & TONER LAGI KECUALI MOISTURIZER, SUNBLOCK & FOUNDATION BOLEH DIGUNAKAN (yang tidak mengandungi AHA / bleach).


NOW EVERYONE CAN HAVE BEAUTIFUL SKIN
THE ANSWER IS ONLY USING ONE PRODUCT..:: EUMORA MIRACLE BAR ::..
●European Ingredients ●Hydration MicroAlgae Factor ●Instant Results!
The finished product is not tested an animals and has no animal content

Saturday, April 11, 2009

Kebaikan / Tindakbalas Menggunakan EUMORA


  • Memberi tenaga dan membina sel-sel baru berulangkali - Energises and revives skin cells continuously.
  • Menghantar nilai tertinggi nutrin dan meresap ke dalam dermis kulit - Delivers vital nutrients and penetrates into dermis of skin.
  • Hydrasi optima - Optimum hydration.
  • Memadatkan - Firming.
  • Membina sel-sel baru - Cell rejuvenation.
  • Nilai nutrisi yang hampir optimum di dunia - Most complete nutritional value on earth.
  • Meresap dengan pantas dengan kandungan tinggi - High permeability and fast absorption.
  • Menjana kembali kolegen - Collagen regeneration.
  • Detox- Detoxification.
  • Bersinar, berseri & bercahaya- Radiance revealing
Eumora Juga Membantu:
  • Matikan jerawat muka atau di bahagian badan.
  • Mengurangkan kedut muka, facelift up, eyebag, darkcircles, jeragat.
  • Mengecilkan pori-pori dan mengurangkan pigmentation.
  • Bintik hitam dan bintik putih akan hilang.
  • Menegangkan muka dan menyerikan wajah muka.
  • Mencerahkan muka,ketiak dan bahagian yang hitam.
  • Mengurangkan minyak pada muka.
  • Mengawal keseimbangan pH pada kulit.
  • Mengawal masalah jerawat dan kulit sensitif.
  • Mengurangkan kesan parut pada kulit.
  • Mampu mengurangkan garis-garis halus dan kedut pada wajah.
  • Membantu mengawal masalah penyakit kulit, eczema, psoriasis, stretchmarks, kesan selulit dan sebagainya.
  • Kulit kelihatan 1 tona lebih cerah kerana proses exfoliation.
  • Kulit kelihatan lebih kemerahan secara semulajadi & berseri.
  • Meningkatkan keupayaan kitaran sel kulit, menjadikan kulit sentiasa anjal, sihat dan berseri.
  • Sangat sesuai dan selamat digunakan kepada bayi, kanak-kanak dan ibu-ibu yang sedang mengandung.
  • Mengurangkan noda-noda hitam dan sel mati pada keliling leher, celah ketiak dan bikini line.
  • Bagus untuk mengekalkan keseimbangan minyak pada kulit kepala.
  • Melembutkan rambut dan menyihatkannnya. (Jika digunakan di atas kepala sebagai syampoo).
  • Mengurangkan freckles.
TINDAKBALAS SELEPAS MENGGUNAKAN EUMORA
(bagi kes-kes tertentu):

MASALAH 1: Kulit menjadi kering (Bagi mereka yang kulit kering)
PENYELESAIAN : Hanya biarkan 2 minit, dan pakai moisturizer.

MASALAH 2 : Keluar bintik-bintik halus dan jerawat di muka.
PENYELESAIAN : Hanya biarkan 2 minit kerana ia merupakan 'proses pembersihan dari dalam'. Guna moisturizer. Jangan risau dan teruskan guna EUMORA.

MASALAH 3 : Kulit akan mengelupas sedikit
PENYELESAIAN : Hanya biarkan 2 minit kerana ia mengeluarkan kulit-kulit mati. Biarkan pengelupasan keluar sendiri. Jangan dikopek dan teruskan guna EUMORA.


NOW EVERYONE CAN HAVE BEAUTIFUL SKIN
THE ANSWER IS ONLY USING ONE PRODUCT..:: EUMORA MIRACLE BAR ::..
●European Ingredients ●Hydration MicroAlgae Factor ●Instant Results!
The finished product is not tested an animals and has no animal content

Berapa Kos Rawatan Muka

Tahukah anda berapa kos untuk perawatan muka di spa atau saloon?
Kami ada jawapannya..



NOW EVERYONE CAN HAVE BEAUTIFUL SKIN
THE ANSWER IS ONLY USING ONE PRODUCT..:: EUMORA MIRACLE BAR ::..
●European Ingredients ●Hydration MicroAlgae Factor ●Instant Results!
The finished product is not tested an animals and has no animal content

Bagaimana EUMORA merawat kulit?

Anda mungkin tertanya-tanya 'Bagaimana seketul sabun boleh merawat segala jenis kulit?'
Biar sains dan teknologi yang berikan jawapan.

Ingat! 1, 2, 3 minit !!!


Tentu sekali anda akan berasa riang pabila rakan atau suami berkata...



NOW EVERYONE CAN HAVE BEAUTIFUL SKIN
THE ANSWER IS ONLY USING ONE PRODUCT..:: EUMORA MIRACLE BAR ::..
●European Ingredients ●Hydration MicroAlgae Factor ●Instant Results!
The finished product is not tested an animals and has no animal content

Testimoni Pengguna EUMORA


Lihat sebahagian daripada testimoni di bawah..

  • faziraniq : dah citer dah kan kat umah lama...memang puashati la dengan sabun nie....bab glowing tu belum lagi kot..tapi pores mengecil tu yang bess tu....den beli ari seketol jer...x abis2 lagi...dan dua bulan lebih dah guna. Mesti ko senyum lebar punya tengok muka sendiri....biar la org lain xtegur kata cantik..tapi kita sendiri nampak diri kita makin cantik kulit muka..percayalah kata den nie..hehehehe
  • datinmarissa : i pakai ok...i suka sangat...bila makeup tu nampak cantik jer..time period xleh sembahyang tu ..i makeup dari pagi sampai ke petang makeup tu cantik jer dimuka...berseri la...
  • darlink : selamat ber"EUMORA"...:) so far mmg puashati..
  • neQin : ni testimonial aku plak..aku baru kawin 15 march aritu..masa nak akad nikah jumaat tu mak andam aku punye la susah payah tenteh foundation nak tutup jerawat kat dahi n pipi..sbb jerawat baru nak ari tu..memang obvious la jerawat aku..esoknye masa kenduri rumah aku..mak andam aku tanya..apsal muke ko arini nampak lain ek..dia kata jerawat muke aku makin kecik n muke cerah sket..aku pon citer la aku pakai eumora sume2..last2 skang dia pon pakai..seb baik la aku jmpe eumora nie..kalo x alamatnye muke aku dh mcm batu agaknye..:lol:


Masalah: Kedutan di dahi
Hanya memakai EUMORA selama 3 minit, kesan kedutan berkurangan

Masalah: Kulit kering
Selepas 5 minit memakai EUMORA, kulit kelihatan lembab dan tona warna kulit semakin cerah.

Masalah: Liang roma/pori yang besar
Selepas seminggu memakai EUMORA, liang roma/pori tertutup dan kulit muka menjadi halus.

Masalah: Jerawat
Selepas 3 minit menggunakan EUMORA , jerawat kelihatan mengering.

Masalah: Kudis
Kudis akan mula mengering dan mengecut selepas 5 minit menggunakan EUMORA.


Masalah: Parut
Selepas 2 bulan menggunakan EUMORA, parut di wajah menghilang dan wajah semakin cerah.

EUMORA merupakan Facial Bar ALL IN ONE yang memang ajaib. Hanya 3 minit sahaja anda akan dapat melihat perubahannya.


NOW EVERYONE CAN HAVE BEAUTIFUL SKIN
THE ANSWER IS ONLY USING ONE PRODUCT..:: EUMORA MIRACLE BAR ::..
●European Ingredients ●Hydration MicroAlgae Factor ●Instant Results!
The finished product is not tested an animals and has no animal content